Skolen - Lycée Alain Chartier

Lycée Alain Chartier er en vanlig offentlig videregående skole. I Frankrike begynnerl elevene på videregående ett år tidligere enn i Norge, altså når de er 14/15 år. Men fordi man kan redoublere, gå et klassetrinn om igjen, er det også noen eldre elever i klassen. Etter første klasse (seconde) må man velge linje: Realfag (S), Økonomi og samfunnsfag (ES) eller Litteratur (L). På Chartier tilbyr de bare S og L, derfor må de elevene som går ES bytte til Lycée Arcisse de Caumont, skolen der internatet er.

Hallen, der heldige elever får ha skap til tingene sine
Bildet er fra FIVAI
På bildet ser dere den eldste delen av skolen, der norskrommet ligger. Rommet, som faktisk er to rom, blir et slags hjem for oss seconder ettersom vi tilbringer mer våken tid på skolen enn på internatet... Det ene er et klasserom der vi får Aftenposten hver dag og annen personlig post. På det andre er det tre datamaskiner, hvorav kun en har internett for øyeblikket. Vi har også en stor samlig norske bøker som kan lånes.
Time på norskrommet


Prosjekt om mat i Bayeux
Norskrommet pyntet til jul
 Skolen har en kantine der vi får varm lunsj hver dag. Det er alltid flere ting å velge mellom, i tillegg til at man kan få forrett, dessert, ost og salat. Men det er til tider mye kø, så det gjelder å finne utradisjonelle tidspunkt å spise på. Kantina er åpen fra halv tolv til ett. Det er også der vi har den årlige Luciafesten!
Det som gjør Lycée Alain Chartier spesielt er at det er den eneste videregående skolen i Frankrike som tilbyr norsk som fremmedspråk. Det er den norske seksjonslederen som er norsklærer.